2014-06-23

Those little things... / Tie maži dalykai...





Those little things...


Iš tiesų, patys mažiausi dalykai verčia suktis pasaulį - iš ryto pro langą besišypsanti saulė, skanūs pusryčiai, švelnus mylimojo bučinys, smagus anekdotas, naujas receptas, šunelio džiaugmas, sutinkant tave prie durų, gabalėlis (net jei ir labai mažytis) skaniausio pyrago... Atrodo, kartais reikia taip nedaug.


Apie tai, matyt, ir bus šis blogas (sakau, matyt, nes niekada negali žinoti, kaip viskas pasisuks). Tad, sveiki atvykę ir pradžiai skaniausios picos receptas. :)



Jums reikės!

Picos padui:

250 g miltų
1/2 pakelio (3,5 g) sausų mielių
Žiupsnelio druskos
1 arbatinio šaukštelio cukraus
1 valgomo šaukšto alyvuogių aliejaus
165 ml. šilto (ne karšto) vandens

1. Miltus, cukrų, druską ir alyvuogių aliejų sumaišyti dubenyje. Mieles naudojau tas, kurias reikia maišyti su miltais. Jei naudosite kitokias, paskaitykite instrukciją, kaip jas aktyvuoti.
2. Maišant palengva supiltį vandenį. Maišyti kol pamatysite, kad ingredientai apsijungė tarpusavyje.
3. Pradėkite minkiti tešlą. Galite minkiti rankomis, arba jei turite stacionarų mikserį, procesas tik palengvėja. Mikseryje nustatę lėčiausią rėžimą minkikite apie 10 min. Rankomis tai gali užtrukti iki 15 minučių.
4. Baigę minkyti iš tešlos suformuokite rutulį. Įdėkite į švarų dubenį, pateptą alyvuogių aliejumi(aliejumi lengvai aptepkite ir tešlos rutulį, kad ši neišsausėtu).
5. Apdengę švariu virtuviniu rankšluoščiu padėkite į šiltą, skersvėjams nepasiekiamą vietą (namuose tam naudoju mikrobangę).
6. Palikite pakilti valandai.
7. Pakilusią tešlą dar kartą švelniai paminkikitę ant miltuoto paviršiaus. Pradėkite formuoti picos padą. Tai galite daryti rankomis arba kočėlu.
8. Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių (C)
8. Iškočiokite arba išfomuokite tokį dydį ar formą, kokia yra reikalinga jūsų kepimo skardai ar picos akmeniui.

Ir dabar smagiausia dalis-picą gardinti galite viskuo, ko tik širdis panorės. Tik aš pati laikausi labai paprastos taisyklės - kuo mažiau, tuo geriau.

Vienas mėgstamiausių būdų gardinti picą yra šis:

Pomidorų padažas sumaišytas su česnakų milteliais, pipirais ir druska, saliamis ir 2 rušių sūriai - mocarela ir paprastas fermentinis sūris.

"Išpuošus" picą kepti orkaitėje apie 10-12 minučių.

Skanaus!/Boun Appetito!

1 komentaras:

About me

Flickr Images

Like us on Facebook

Popular Posts