2014-10-28

Ką dažniausiai renkatės...

... valgyti, tokiomis dienomis, kai laiko yra tik perbėgimui iš vienos vietos į kitą? Ar pakeliui griebiate kokį "greitą sumuštinį"? O gal susipakuojate kelis bananus, ar kitus vaisius trumpiems užkandžiams? Labai įdomu...


Šiandien viena tokių dienų aplankė mane. Aš tikrai nesiskundžiu, mėgstu būti labai užsiėmusi. Tad šią dieną paskyriau iškrovai - keletas mano pažystamų propaguoja tokias dienas kartą per savaitę, sakau, verta pabandyti ir man. Tiesiog, nenorėjau sukti sau galvos, ką gi čia susipakuoti,o pakeliui pagriebtas maistas, mintyse, irgi labai neviliojo. Tad, apsiginklavau kefyru (manoji iškrovos diena, va tokia kažkokia ne visai tuščia, o su keliom stiklinėm kefyro). Žiūrėsim kaip man seksis.

O jei jūs turite kruopelę daugiau laiko už mane, siūlau gerą variantą sveikai vakarienei - įdarytos paprikos. Jas galite įdaryti įvairiausiomis daržovėmis (dar vienas geras būdas, panaudoti tai, kas gulinėja šaldytuve). Patiekalas sotus ir be galo skanus.


Jums reikės! (2 asmenims)

2 didelių raudonųjų paprikų
1 morka
Nedidelis gabalėlis cukinijos
1 nedidelis svogūnas
Kelios skiltelės česnako
Sauja grybų (tinka bet kokie)
1 v.š. pomidorų padažo
Keli lapeliai baziliko
Fermentinio sūrio (tik pabarstymui viršuje)


Gaminame!

1. Pasiruošiame daržoves - morką susitarkuojame, grybus, svogūną, česnaką ir cukiniją susipjaustome mažais gabalėliais. Paprikas perpjauname per pusę (kotą geriau palikti dėl formos tvirtumo), ir išimame sėklas.

2. Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepiname svogūną ir česnaką, sudedame cukiniją ir morkas, ir galiausiai grybus (jei matote, kad daržovėms truputi trūksta aliejaus, kepimo metu dar įpilkite).

3. Daržovėms baigiant kepti, išjunkite ugnį. Įdėkite truputi druskos ir pipirų ir baziliko lapelių. Taip pat, pridėkite pomidorų padažą ir pamaišykite, kad jis apgaubtų viską (čia vėl gi, jei jaučiate, kad padažo norėtųsi daugiau, tiesiog pridėkite truputi daugiau).

4. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Paimkite orkaitėje naudoti tinkamą indą ir jį patepkite aliejumi. Kartais būna, kad paprikos nestovi, kaip mums to norėtųsi, tad tam išspręsti tereikia peiliu kitoje pusėje nupjauti perteklinę dalį - tik nepersistenkite, kad nepripjautumėte iki pat vidurio. Į paprikas sudedame visas keptas daržoves ir ant viršaus pabarstome sūrį.

5. Šauname į orkaitę ir kepame apie 20 - 25 min., arba kol sūris visiškai išsilydis ir truputi apskrus.

Skanaus!

P. S. Patiekti galite su kuo tik širdis ar skrandis geidžia.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

About me

Flickr Images

Like us on Facebook

Popular Posts