2014-10-25

Pagaliau!

Pagaliau vėl turiu laiko sėsti ir parašyti. Kažkaip net ir nepastebėjau kaip laikas prabėgo, o čia žinutės paseno. Prižadu pasitaisyti, daugiau jokių didelių pertraukų...


Ruduo įpusėjo ir aš labai džiaugiuosi, nes tai reiškia, kad artėjame link Kalėdų. Žinau, džiaugtis per anksti, bet aš tai darau dar labai tyliai (garsiai krykštausiu tada, kai iškris pirmas sniegas:) ). Per šį laikotarpį yra begalė progų švęsti - gimtadieniai, įvairūs įvykiai ar pačių susikurtos šventės. Labai mėgstu šį laiką.


Beje, tokia viena proga kepiau Pavlova. Paskutinę kepiau prieš kokius gerus metus, tad buvo labai smagu ir vėl tai pakartoti. Daug kas mano, kad tai labiau vasaros desertas, bet aš, manau, jis puikus bet kokiu sezonu. Ar norite sužinoti receptą?


Jums reikės!

3 kiaušinių baltymų
150 g. cukraus pudros
1 a.š. kukurūzų krakmolo
Mažas žiupsnelis druskos
100 ml grietinėlės
1 v.š. cukraus
Įvairių vaisių ar uogų papuošimui



Gaminame!

1. Į švarų dubenį supilame baltymus ir žiupsnelį druskos. Plakame juos iki putų - tam geriausia
naudoti elektrinį mikserį (galima ir ranka, tačiau tokia treniruotė tik patiems ištvermingiausiems, tad nepatariu).

2. Kai baltymai suputoja, po truputį, šaukštelis po šaukštelio, pilame cukraus pudrą ir plakame iki standumo.

3. Kai baltymai sublizga ir tampa standūs į juos įmaišome kukurūzų krakmolą (maišykite švelniai).

4. Kepimo skardą išsiklokite kepimo popieriumi. Ant jos išverskite masę ir suformuokite maždaug 20 cm apskritimą (Patarimas: prieš tai ant kitos pusės tušinuku nusipieškite apskritimą, ir kadangi linijos persišvies, bus daug patogiau sekti jomis).

5. Kepame maždaug 55 min. iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

6. Pavlovai iškepus, palikite ją orkaitėje su truputi pravertomis durimis dar maždaug valandai.

7. Kai Pavlova atvės, galite ją dekoruoti. Susiplakite grietinėlę su cukrumi iki standumo, vaisius ar uogas susipjaustykite taip kaip Jums gražiau. Pavlovos viršų aptepkite grietinėle ir išdėliokite vaisius (ar uogas).

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

About me

Flickr Images

Like us on Facebook

Popular Posts