... iki išsvajotų atostogų. Atrodo jau taip netoli, tiesiog pasiekiama ranka, ir kartu žinau, kiek dar visko laukia per šias ilgas 4 savaites.
Klausiat, kokios tos atostogos bus? Itališkos. Skanios. Saulėtos. Įdomios. Turėjau planą (kuris žuvo nespėjęs įsitvirtinti), šiandien gaminti kažką itališko. Bet, vaje, kažkas lietuviško įlipo į mano pirkinių krepšį. Matyt keistai atrodo, kad ketinu čia ir dabar pasidalinti šaltibarščių receptu. Bet tikrai, ketinu... Nes tam turiu maždaug 101 priežastį.
Visų pirma, aš juos dievinu. Tikrai. Tai kas niekada nepabos, neatsivalgysiu ir tikrai nenustosiu gaminti.
Visų antra mano receptas skiriasi nuo kitų. Būtų per drasu sakyti, kad mano skaniausi, bet man jie tokie yra. Žinau, kad kiekvienas lietuvis apie šaltibarščius išmano taip pat gerai, kaip ir apie krepšinį, tad sakykime, kad čia ir vėl kitoks twist'as originalui.
Ir dar, ta išskirtinė jų spalva - kai lauke lietus ir pilka, ant stalo tikras vasaros karnavalas. Tobulybė.
Man jie primena vaikystę. Ir patiks mano būdas tiems kurie mėgsta rūgštesnius ir neriebius šaltibarščius. Tokius tikrai vasariškus.
Gerai, jau matyt pakankamai meilės jiems atidaviau, pats laikas pereiti prie to recepto. Tik pabaigai pasakysiu, yra šiam pasauly vienas žmogus, kuris anksčiau nemėgo šaltibarščių, dabar juos "kapoja" ne ką mažiau pasigardžiuodamas nei aš. Va. Aš tuo didžiuojuosi. :)
Jums reikės!
1-2 svogūnų
4 - 5 trumpavaisių agurkų (arba vieno didžiojo)
stiklainėlio marinuotų burokėlių* (tarkuotų)
kefyro** (2,5% riebumo)
vandens
druskos
laiškinių svogūnų (nebūtina)
Gaminame!
1. Svogūną susmulkiname (pakankamai smulkiai). Sudėję į dubenį apibarstome geru žiupsniu druskos. Šaukštu gerai patriname svogūną, kol šis po truputi pradės leisti sultis.
2. Supjaustome agurką. Aš pjaustau išilgai į keturias dalis, ir tada smulkinu plonyčiais ketvirtukais.
3. Sudėję agurkus į dubenį sumaišome su svogūnais. Supilame stiklainėlį burokėlių, su visu skysčiu. Gerai išmaišome.
4. Supilame kefyrą. Viską gerai išmaišome.
5. Pilame šalto vandens. Čia pagal kiekvieno pomėgius, kas mėgsta skystesnius ar tirštesnius. Paragaujame, ar dar reikia papildomai druskos. Priberiame smulkintų laiškinių svogūnų.
6. Patiekiame su virtomis ar keptomis bulvėmis.
Skanaus!
* naudoju "Spilvos" klasikinius marinuotus burokėlius.
** kefyrą naudoju "Mūsų". Čia mano šventas įsitikinimas, kad tik su šiais produktais gaunasi patys skaniausi šaltibarsčiai. Pabandykite. :)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
About me
Flickr Images
Like us on Facebook
Popular Posts
-
Švęsti galima ir kiekvieną dieną, nebūtina turėti tam itin svarbių priežaščių. Juk džiaugtis ir mažais dalykais yra gerai. Dalinu...
-
Kažkaip rudenį užeina didžiausias noras kepti pyragus ir kitokius skanumynus. Namai pakvimpa nuostabiais prieskoniais ir taip kvepia iki pat...
-
Tikrai ne todėl, kad patinka žiema ar pūgos, o todėl, kad tereikia palaukti vos 28 dienas, kad ateitų pavasaris. Žinau žinau, tik kalendorin...
-
Ach, su dideliu jauduliu pristatau tai, apie ką jau kuris laikas galvoju, planuoju ir filmuoju. Taip, teisingai, filmuoju. Ilgą laiką...
-
... bemiegės naktys. Ar yra jums taip buvę? Vartaisi lovoje, stengiesi rasti tinkamiausią pozą. Bet miegas neaplanko. Net atvirkščiai, jauti...
-
Kontraversiškiausia diena savaitėje - vis dar savaitgalis, bet tarsi tyla prieš audrą, visi jau galvoja apie ateinančią savaitę, dėliojasi ...
-
Taip, mano virtuvėje prasideda keksadieniai. Ir nelabai svarbu, dideli jie ar maži (keksai, na bet jūs supratote). Toks džiaugsmas, kad gali...
-
Savaitgali pats geriausias metas savaitėje - net jei darbo dienos ir nebūna labai užimtos, vis tiek savaitgalis skamba itin magiškai. Mintys...
-
Sekmadienio citata. Ryte prabudau absoliučiai užtikrinta, kad šiandien pagaminti prancūziškus macarons man pavyks iš pirmo karto... &qu...
-
Nežinau pastebėjote ar ne, bet dešiniajame šone atsirado nauja skiltis, kurioje rasite keturis kartus per metus leidžiamą maisto tinklarašti...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą