2014-11-03

Koks dienos metas...

... yra jūsų mėgstamiausias? Vakaras, kai po dienos darbų galima ramiai namuose atsipūsti? O gal pats vidurdienis, kai rankose viskas tiesiog dega?

Man tai patinka visa diena, bet labiausiai rytas. Ypač toks, kai nereikia strimgalviais kur nors bėgti. Tokie dažniausiai būna savaitgaliai - juk sutiksite, kad savaitgalį ir atsikėlti anksčiau nėra taip ir sunku. Kartais net ir labai malonu.


O geriausia ryto dalis yra aišku pusryčiai. Turiu tokią keistą maniją, kaip viešbučio pusryčiai - visada keliaudama renkuosi viešbučius kurie duoda pusryčius, labai patinka ryte iš gaivaus dušo nukeliauti ir ilgai rinktis ką suvalgyti. O juk įvairovė būna labai didelė. Man atrodo, tai toks metas, kada nori ramiai prisėsti, besišnekučiuojant susileisti gero ryto dozę. Todėl ir namie, dažnai stengiuosi kažką įdomaus prisipusryčiauti.



Šiandien išbandžiau seniai mintyse nešiotą receptą. Kadangi, stovėjau ne toje eilėje kur dalino itin liekno kūno linijas, būdas sutaupyti kalorijas yra dažnas tikslas. Gal todėl šie blynai pasirodė labai patrauklūs. Taip, tai blynai, gerai perskaitėte. Tik jie iš 2 ingredientų - juose nėra nei miltų (tinka žmonėms, kurie alergiški gliutenui), nėra cukraus (čia visi gali pasakyti valio!), ir kas svarbiausia, skoniu jie nė kiek nenusileidžia tikriesiems, mūsų pamėgtiems blynams. Bandom?

Jums reikės!

1 banano (gerai sunokusio)
2 kiaušinių

Galima papildomai:
1/4 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelis cinamono, ar kito mėgiamo prieskonio



Gaminame!

1. Bananą nulupame ir supjaustome mažais apskritimais. Šiek tiek šakute pertriname.

2. Įmušame 2 kiaušinius. Viską gerai išplakame ir sutriname. Turėtų nelikti bananų gabaliukų. Masė pasidarys panaši į blynų masę.

3. Papildomai jei pasirenkate dėti, galima įdėti kepimo miltelių ir pasirinktų prieskonių. Tačiau, jei nuspręsite nedėti, blynai vis tiek gausis puikūs.

4. Kepame įkaitintoje keptuvėje, su alyvuogių aliejumi, arba galite naudoti kokosų aliejų (ši alternatyva daug sveikesnė). Kadangi šiuose blynuose nėra miltų, jie ne tokie standūs, tad vartykite juos atsargiai. Man kepant sekėsi įvairiai, kai kurie gavosi itin gražūs, o kai kurie susisukę kaip cigarai. O bet tačiau, skoniui įtakos tai neturi, tad atsipalaiduokite, bus geri, kokie tik gausis. :)

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

About me

Flickr Images

Like us on Facebook

Popular Posts