2015-02-04

Kažkas visiškai naujo!

Ach, su dideliu jauduliu pristatau tai, apie ką jau kuris laikas galvoju, planuoju ir filmuoju. Taip, teisingai, filmuoju.


Ilgą laiką norėjau receptais pasidalinti ne tik raštu, bet ir žodžiu, vaizdu ir dar visaip kaip kitaip. Ir štai, pirmasis blynas ir labai tikiuosi neprisvilęs. Rankos prakaituoja, pirštai sukryžiuoti, tikiuosi Jums patiks.

Burnos išsideginimo vertas Čili troškinys!



Jums reikės!

1 kg faršo (gali būti kiaulienos ir jautienos, arba tik kiaulienos, ar tik jautienos)
5 skiltelių česnako
2 svogūnai (smulkiai supjaustyti)
2 morkos (sutarkuotos)
2 paprikų (smulkiai supjaustytų)
Marinuotų agurkėlių (smulkiai supjaustytų)
4 nedidelių pomidorų (smulkiai supjaustytų)
2 skardinės raudonų pupelių
Stiklainėlis mėgstamo pomidorų padažo (tik ne kokio Heinz, nes jame per daug acto)
Kajeno pipirų (maltų)
Druskos ir pipirų

Gaminame!

1. Puode, kuriame vėliau ir virsime sriubą, įsikaitiname aliejų. Sudedame smulkiai pjaustytą česnaką ir svogūną - apkepiname. Tuomet sudedame visą mėsą. Kepame ją tol, kol išgaruos visas vanduo. Pabaigoje įdedame druskos, pipirų ir pagal skonį kajeno pipirų (šie ypatingai aštrus, tad aš tokiam kiekiui dažniausiai dedu kiek mažiau nei 1/4 a.š.). Mėsa žinoma galite gardinti bet kokiais jūsų mėgstamais prieskoniais. Mėsai iškepus, ugnį išjunkite.

2. Atskiroje keptuvėje, su trupučiu aliejaus, apkepame morką, papriką, agurkėlius ir pomidorus. Viską sudedame į bendrą puodą su mėsa.

3. Į puodą taip pat sudėkite ir pupeles (su visu skysčiu). Vėl uždegame ugnį. Taip pat į sriubą sudedame visa stiklainėlį pomidorų padažo.

4. Tam, kad skoniai susiženytų, paverdame dar 20 minučių.

Skanaus!

P.S. Tik nevalgykite iš karto iš puodo, nes išsidengsite burną. Leiskite sriubai bent 20 min. pastovėti. :)

P.P.S. Ypatingai lauksiu Jūsų įvertinimo, ar įdomus toks formatas. Ir stengsiuosi jį daryti įdomų ir interaktyvų. Ar gerai? :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

About me

Flickr Images

Like us on Facebook

Popular Posts