2015-02-20

Artėjančiam savaitgaliui...

Savaitgali pats geriausias metas savaitėje - net jei darbo dienos ir nebūna labai užimtos, vis tiek savaitgalis skamba itin magiškai. Mintyse tuoj iškyla ilgi rytai (kai įkyrus žadintuvas irgi savaitgaliauja), draugų būrys susirenkantis pažaisti stalo žaidimus ir labai skanus maistas. Bent mano galvoje kyla tokie vaizdiniai. O jums?


Taigi, kad savaitgalis pasidarytų dar saldesnis, pabandykime jį pagardinti skaniomis naminėmis Cinamoninėmis bandelėmis. Perspėjimas tik vienas, na gerai, du: sunku susilaikyti jų nesuvalgius dar neįmanomai karštų ir žinoma, apskritai sunku susilaikyti jų nesuvalgius visų. Taigi, tie (kaip aš) kurie visiškai neturi saiko, gal ir neturėtų jų gaminti, bet kitiems, su stipresne valia, labai patariu.

Jums reikės!

Tešlai:
4,5 g. sausų mielių
90 ml pieno
25 g. cukraus
30 ml vandens (šilto)
1 kiaušinis
25 g. sviesto (tirpinto)
280 g. miltų
25 g. sviesto (patepimui kai jau bandelės pakils antrą kartą)

Įdarui:
70 g. sviesto (kambario temperatūros)
80 g. rudojo cukraus
25 g. baltojo cukraus
3/4 v.š. cinamono



Gaminame!

1. Mieles išsitirpiname vandenyje su trupučiu cukraus. Duodame joms suveikti. Tuo tarpu dubenyje sumaišome sviestą, cukrų, pieną ir kiaušinį, sumaišome iki vientisumo.

2. Mielėms "atgijus" supilame ir jas. Dar truputi pamaišome. Ir dedame miltus. Pradžioje pusę, sumaišome ir tada likutį. Jei tai darote elektriniu mikseriu leiskite jam pasidarbuoti keletą minučių, kad tešla pasidarytų minkštutė ir elastinga. Jei minkysite rankomis, tiesiog pajusite kada jau ji bus tinkama. Stenkite nepridėti daug miltų, geriau ilgiau paminkykite tešlą.

3. Tešlą suminkius, dedame ją į dubenėlį su trupučiu aliejaus, visą patepame ir uždengę švariu virtuviniu rankšluostėlių dedame į šiltą, be skersvėjų vietą maždaug valandai.

4. Tešlai pakilus, ją visą išsikočiojame ant miltuoto pavairšiaus į didelį kvadratą. Nepersistenkite ir nepadarykite jos labai plonos, kitaip bandelės gausis kiek kietos ir sausokos. Visą tešlos paviršių ištepame sviestų ir apbarstome abiejų cukrų su cinamonu mišiniu. Tešlą suviniojame kaip vyniotinį ir padaliname į 10 dalių (gaila, kad video nesigavo 10, nes jie būtų buvę plonesni, pabandykite jų kiek padidinti) ir sudedame į sviestu pateptą formą. Uždengiame tuo pačiu rankšluostėliu ir leidžiame bandelėms dar kartą pakilti, maždaug 45 min.

5. Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių. Visas pakilusias bandeles patepame tirpintu sviestu. Kepame bandutes 30 min.

Skanaus!

P.S. Ar jau įsivaizduojate kokios jos nežemiškai skanios, su stikline pieno? :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

About me

Flickr Images

Like us on Facebook

Popular Posts