... nėra mano sritis. Mėgstu išbandytus receptus, seniau ragautus ar kažkieno kito išbandytus. Tuomet galiu būti tikra, kad viskas pavyks puikiai. Tačiau, kartais, kai žmogus šalia tavęs viltingai prašo "kažko skanaus", tenka pasitelkti fantaziją.
Nuskanavus šaldytuvo turinį, rankose atsiranda produktai. Nagi, juk negali blogai? Derinys susidėlioja galvoje, burna pradeda jausti tą skonį. Mmmm, iš tiesų neblogai. Galime pradėti.
Užbėgus už akių galiu pasakyti, kad atradau naują (bent jau sau) salotų receptą. Jei jūs tokie kaip aš, kurie mėgsta išbandytus receptus, daliuosi ir su jumis. Patvirtintas kaip geras, 100% keliauja į dažniau gaminamų patiekalų sąrašą.
Šiltos baklažanų salotos puikia tiks vėsesniais vakarais, kai norisi truputi pasilepinti nepadedant didelio indėlio į limituotą kalorijų banką.
Jums reikės!
1 baklažano
geros saujos salotų Iceberg
keleto vyšninių pomidoriukų
kelių riekėlių duonos (gali būti prancūziškas batonas arba itališka Ciabatta)
mocarelos sūrio
Tadziki prieskonių
alyvuogių aliejaus
balzamiko acto glazūros
druskos ir pipirų
Gaminame!
1. Baklažanus ir duona susipjaustome plonomis riekelėmis. Sūrį supjaustome kubeliais. Iceberg salotas suplėšome.
2. Ant įkaitintos griliaus keptuvės dedame švelniai alyvuogių aliejumi iš abiejų pusių pateptą duoną.
Truputi apkepame. Baigę sudėdame į lėkštę, paliekame atvėsti.
3. Toje pačioje keptuvėje, taip pat švelniai patepę aliejumi sudedame baklažano puseles. Taip pat, visas puseles pabarstome druska (negausiai). Kartu su baklažanais į keptuvę sudėkite ir pomidoriukus. Pastariesiems reikės nedaug laiko.
4. Iš abiejų pusių apkeptus baklažanus išimkite iš keptuvės, palikite truputi atvėsti. Tuomet supjaustikite juostelėmis.
5. Beliko surinkti salotas. :) Į lėkštę dedame Iceberg salotas, kubeliais pjaustyta mocarelą, suplėšome jau atvėsusią duoną, vyšninius pomidoriukus ir baklažanus.
6. Pasigaminame padažą. Sumaišome Tadziki prieskonius su aliejumi ir balzaminio acto glazūra, bei žiupsneliu druskos ir pipirų. Gerai išmaišę apipilame salotas.
Skanaus!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
About me
Flickr Images
Like us on Facebook
Popular Posts
-
Švęsti galima ir kiekvieną dieną, nebūtina turėti tam itin svarbių priežaščių. Juk džiaugtis ir mažais dalykais yra gerai. Dalinu...
-
Kažkaip rudenį užeina didžiausias noras kepti pyragus ir kitokius skanumynus. Namai pakvimpa nuostabiais prieskoniais ir taip kvepia iki pat...
-
Tikrai ne todėl, kad patinka žiema ar pūgos, o todėl, kad tereikia palaukti vos 28 dienas, kad ateitų pavasaris. Žinau žinau, tik kalendorin...
-
Ach, su dideliu jauduliu pristatau tai, apie ką jau kuris laikas galvoju, planuoju ir filmuoju. Taip, teisingai, filmuoju. Ilgą laiką...
-
... bemiegės naktys. Ar yra jums taip buvę? Vartaisi lovoje, stengiesi rasti tinkamiausią pozą. Bet miegas neaplanko. Net atvirkščiai, jauti...
-
Kontraversiškiausia diena savaitėje - vis dar savaitgalis, bet tarsi tyla prieš audrą, visi jau galvoja apie ateinančią savaitę, dėliojasi ...
-
Taip, mano virtuvėje prasideda keksadieniai. Ir nelabai svarbu, dideli jie ar maži (keksai, na bet jūs supratote). Toks džiaugsmas, kad gali...
-
Savaitgali pats geriausias metas savaitėje - net jei darbo dienos ir nebūna labai užimtos, vis tiek savaitgalis skamba itin magiškai. Mintys...
-
Sekmadienio citata. Ryte prabudau absoliučiai užtikrinta, kad šiandien pagaminti prancūziškus macarons man pavyks iš pirmo karto... &qu...
-
Nežinau pastebėjote ar ne, bet dešiniajame šone atsirado nauja skiltis, kurioje rasite keturis kartus per metus leidžiamą maisto tinklarašti...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą