2014-06-26

Eksperimentai virtuvėje...

... nėra mano sritis. Mėgstu išbandytus receptus, seniau ragautus ar kažkieno kito išbandytus. Tuomet galiu būti tikra, kad viskas pavyks puikiai. Tačiau, kartais, kai žmogus šalia tavęs viltingai prašo "kažko skanaus", tenka pasitelkti fantaziją.


Nuskanavus šaldytuvo turinį, rankose atsiranda produktai. Nagi, juk negali blogai? Derinys susidėlioja galvoje, burna pradeda jausti tą skonį. Mmmm, iš tiesų neblogai. Galime pradėti.

Užbėgus už akių galiu pasakyti, kad atradau naują (bent jau sau) salotų receptą. Jei jūs tokie kaip aš, kurie mėgsta išbandytus receptus, daliuosi ir su jumis. Patvirtintas kaip geras, 100% keliauja į dažniau gaminamų patiekalų sąrašą.


Šiltos baklažanų salotos puikia tiks vėsesniais vakarais, kai norisi truputi pasilepinti nepadedant didelio indėlio į limituotą kalorijų banką.

Jums reikės!

1 baklažano
geros saujos salotų Iceberg
keleto vyšninių pomidoriukų
kelių riekėlių duonos (gali būti prancūziškas batonas arba itališka Ciabatta)
mocarelos sūrio
Tadziki prieskonių
alyvuogių aliejaus
balzamiko acto glazūros
druskos ir pipirų



Gaminame!

1. Baklažanus ir duona susipjaustome plonomis riekelėmis. Sūrį supjaustome kubeliais. Iceberg salotas suplėšome.

2. Ant įkaitintos griliaus keptuvės dedame švelniai alyvuogių aliejumi iš abiejų pusių pateptą duoną.
Truputi apkepame. Baigę sudėdame į lėkštę, paliekame atvėsti.

3. Toje pačioje keptuvėje, taip pat švelniai patepę aliejumi sudedame baklažano puseles. Taip pat, visas puseles pabarstome druska (negausiai). Kartu su baklažanais į keptuvę sudėkite ir pomidoriukus. Pastariesiems reikės nedaug laiko.

4. Iš abiejų pusių apkeptus baklažanus išimkite iš keptuvės, palikite truputi atvėsti. Tuomet supjaustikite juostelėmis.

5. Beliko surinkti salotas. :) Į lėkštę dedame Iceberg salotas, kubeliais pjaustyta mocarelą, suplėšome jau atvėsusią duoną, vyšninius pomidoriukus ir baklažanus.

6. Pasigaminame padažą. Sumaišome Tadziki prieskonius su aliejumi ir balzaminio acto glazūra,  bei žiupsneliu druskos ir pipirų. Gerai išmaišę apipilame salotas.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

About me

Flickr Images

Like us on Facebook

Popular Posts