2014-06-25

Tos keistos...

... bemiegės naktys. Ar yra jums taip buvę? Vartaisi lovoje, stengiesi rasti tinkamiausią pozą. Bet miegas neaplanko. Net atvirkščiai, jauti, kaip jis tolsta nuo tavęs. O į tavo vienišą draugiją beldžiasi mintys, idėjos, dvejonės. Pamažu pradedi kurti ateities planus, mąstai ką rytojus atneš, ko sulauksi ateinantį savaitgalį.

Laikrodis rodo jau antrą valandą nakties. Pradedi nervintis, juk miegoti liko vos kelios valandos. Kaži ar iki suskambant žadintuvui spėsiu užmigti? Aplink, tarsi iš niekur atsiranda erzinantys garsai, mintys dar įkyriau lenda į galvą...

Trys valandos... Vis dar jokių miego ženklų.

Ir staiga... nuskamba žadintuvas - šešios. Matyt, kažkur tarp nuovargio nerimo ir entuziastingų planų, kūną pagavo saldus atsipalaidavimas, ir atjungęs  visus "bet" ir "prieš" panardino į miego karalystę.

Hmmm, gerų minčių ir planų vakar kilo. Todėl tos naktys tokios ir keistos - varginančiai genialios. Gal ir be reikalo aš jomis nusprendžiau pasiskųsti. Atleiskit. :)


Kaip grikių kotletai susiję su bemiegėmis naktimis aš nežinau. Bet tiesa ta, kad vakarienės laikui išaušus, virtuvėje sukinėjausi gaminti būtent jų. Dalinuosi ir su jumis.

Jums reikės!

125 g. (1 pakelio) grikių
200 g. pievagrybių
1 nedidelio svogūno
1 kiaušinio
1 v. š. džiuvesėlių (maltų)
žiupsnelio rukytos paprikos miltelių
druskos ir pipirų



Gaminame!

1. Grikius išverdame pagal nuorodas ant pakelio. Maniškiai virė 20 minučių (grikius stengiuosi išsivirti iš vakaro, taip sutaupau laiko). Išvirtus grikius nupilti šaltu vandeniu ir palikti atvėsti.


2. Svogūną ir pievagrybius susipjaustyti mažais kubeliais ir apkepti keptuvėje, kol svogūnas suminkštėja ir pievagrybiai pradeda leisti sultis.

3. Dubenyje bulviu grūstuve ar elektriniu blenderiu sutriname grikius su keptu svogūnu ir pievagrybiais. Turi gautis vientisa, tolygi masė.

4. Į gautą masę įmušame kiaušinį, dedame prieskonius ir džiuvesėlius. Viską gerai išmaišome.

5. Drėgnomis rankomis formuojame kotletus ir dedame į įkaitintą keptuvę. Kepame kol apskrunda.

6. Tokie kotletai skaniausi patiekti su paprastomis daržovių salotomis.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

About me

Flickr Images

Like us on Facebook

Popular Posts