Bet nors dabar ir ne ruduo, labai faina prisiminti ir karts nuo karto pakvepinti virtuvę ypatingais kvapais, o skrandį pamalonintį lengvu Morkų pyragu. :)
Šis labai drėgnas, prieskoningas ir jei kas sakys, kad kaip galima iš morkų iškepti puikų pyragą, duokite jiems paragauti. ;) supras labai klydę.
Beje, labai gaila, kad kažkur išgaravo pyrago nuotraukos, bet video viską pamatysite. ;)
Jums reikės!
125 g. miltų
120 g. cukraus (galite maišyti 2 rūšių cukrų - rudą ir baltą)
50 g. obuolių tyrės
50 ml. aliejaus
2 kiaušiniai
3 didelės morkos (sutarkuotos)
1 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. druskos
mėgiamų prieskonių (cinamonas, muskatas, gvazdikėliai ir pan.)
Gaminame!
1. Į dubenį susidedame kiaušinius ir cukrų. Viską gerai išmaišome.
2. Į bendrą masę sudedame obuolių tyrę ir aliejų. išmaišome. Kitame dubenyje susimaišome miltus su prieskoniais, kepimo milteliais ir druska.
3. Viską, kartu ir tarkuotas morkas, suverčiame į bendrą masę ir išmaišome, kol nebesimatys baltų miltų. Su maišymu nepersistenkite.
4. Visą masę suverčiame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą