2015-02-17

Rudens prisiminimas...

Kažkaip rudenį užeina didžiausias noras kepti pyragus ir kitokius skanumynus. Namai pakvimpa nuostabiais prieskoniais ir taip kvepia iki pat Kalėdų.

Bet nors dabar ir ne ruduo, labai faina prisiminti ir karts nuo karto pakvepinti virtuvę ypatingais kvapais, o skrandį pamalonintį lengvu Morkų pyragu. :)

Šis labai drėgnas, prieskoningas ir jei kas sakys, kad kaip galima iš morkų iškepti puikų pyragą, duokite jiems paragauti. ;) supras labai klydę.

Beje, labai gaila, kad kažkur išgaravo pyrago nuotraukos, bet video viską pamatysite. ;)



Jums reikės!

125 g. miltų
120 g. cukraus (galite maišyti 2 rūšių cukrų - rudą ir baltą)
50 g. obuolių tyrės
50 ml. aliejaus
2 kiaušiniai
3 didelės morkos (sutarkuotos)
1 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. druskos
mėgiamų prieskonių (cinamonas, muskatas, gvazdikėliai ir pan.)

Gaminame!

1. Į dubenį susidedame kiaušinius ir cukrų. Viską gerai išmaišome.

2. Į bendrą masę sudedame obuolių tyrę ir aliejų. išmaišome. Kitame dubenyje susimaišome miltus su prieskoniais, kepimo milteliais ir druska.

3. Viską, kartu ir tarkuotas morkas, suverčiame į bendrą masę ir išmaišome, kol nebesimatys baltų miltų. Su maišymu nepersistenkite.

4. Visą masę suverčiame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 min.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

About me

Flickr Images

Like us on Facebook

Popular Posts