2014-07-06

Sekmadienis!

Kontraversiškiausia diena savaitėje - vis dar savaitgalis, bet tarsi tyla prieš audrą, visi jau galvoja apie ateinančią savaitę, dėliojasi darbus ir planus. Aš tikrai ne išimtis. Šiandien nusprendžiau pasistengti kaip įmanoma detaliau susiplanuoti savaitę, kad laiko užtektų absoliučiai viskam ir visiems. Ir jau laikau kumščius, kad pavyktų.


Beje, tai nėra lengvas darbas. Bet juk galiu.... Tarp tokių minčių įsispraudė dar viena mintis. Labai šokoladinė. Tiksliau, ji net ne pati įsispraudė, ją man pakišo.

Turiu prisipažinti, kad esu keksiukų pirmokėlė. Kiekvieną kartą juos gamindama vis mokausi ir mokausi. Ir šiandien vėl mokiausi ir atrodo, kad greit mane perrašys į antrą klasę, na bent taip tikiuosi.



Sekmadienio vakarą sutikom su mėgstamiausiu serialu ir nuodemingais šokoladiniais keksiukais. Norit sužinot receptą?

Jums reikės!

260 g miltų
90 g kakavos (karčios, jokiu būdu ne saldintos)
90 g cukraus
1/2 v.š. Kepimo miltelių
žiupsnio druskos
300 ml pieno
2 kiaušinių
50 g sviesto (tirpinto)
1/2 a.š. vanilės ekstrakto
200 g. šokolado gabalėlių


Gaminame!

1. Iš pradžių susimaišome sausus ingredientus-miltus, kakavą, cukrų, kepimo miltelius ir druską, bei 3/4 šokolado gabalėlių(gabalėlių reikia nedidelių, aš tiesiog plytelę šokolado truputi permaliau su kombainu).

2. Kitame inde supilame pieną, vanilės ekstraktą, sviestą ir įmušę kiaušinius gerai suplakame.

3. Pilame šlapius ingredientus prie sausų ir gerai išmaišome. Tai turėtų ilgai netrukti, kol tik pamatote, kad nebesimato sausų miltų.

4. Pasiruošiame keksiukų indą, išiklojame jame keksiukų formelėmis(popierinėmis). Šaukštu į kiekvieną pilame po lygiai. Ant viršaus apibarstome likusius šokolado gabaliukus.

5. Kepame 30 minučių (arba iki kol įkišus medinį pagaliuką jis išsitraukia švarus) iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ištraukę leidžiame jiems bent 10 min. atvėsti.

Skanaus!

4 komentarai:

  1. receptas kazkoks keistas,niekas nesigavo,nors viska dariau kaip parasyta. O kepti 30min tai tikrai per daug.As kepiau vos 20 ir tai jau manau buvo perdaug .Nusivyliau :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip gaila. :( Įdomu, kodėl nesigavo? Ar buvo per sausi? O gal nekilo? Gal orkaitės nustatymai ne tie? Kadangi jos tokios skirtingos tai kartais gali būti faktorius...

      Panaikinti
  2. Viska dariau kaip aprasyme, deja nusivyliau. Keksiukai gavosi toli grazu, ne minksti, o atvirksciai - sprangus. Aisku, cia skonio reikalas, bet nei vienas is namiskiu siu keksiuku nevalgem...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū, už receptą. Tikrai skanūs. Viskas puikiai. Ir kepimo laikas 30 min. Tik prieš kepant buvau sudvejojus kiek čia keksiukų formuoti. Man 15 keksiukų gavosi.

    AtsakytiPanaikinti

About me

Flickr Images

Like us on Facebook

Popular Posts