2014-07-05

Kaip gera...

... vėl prisėsti parašyti. Praėjo visa savaitė. Jei kas sako, kad pirmadienis yra sunkiausia diena savaitėje, tai ši mano savaitė buvo sudaryta vien iš pirmadienių - beveik viskas krito iš rankų, buvo sunku susikaupti. Praleidau begalę progų prisėsti parašyti - tai nieko nepagaminau, tai nebuvo laiko, tai nuotraukos nesigavo, tai tiesiog trūko įkvėpimo. O penktadienis buvo toks, kad net virtuvė atsisuko prieš mane.



Bet kažkur giliai vis tiek žinojau, kad turi ateiti geresnė diena. Man rodos, šiandien ji tokia. Saulė žeme ritinėjasi, karšta, malonu. Vis tik kaip daug duoda geras oras. Kartais susimąstau, kad net čia prisėdus parašyti pradžioje pradedu nuo blogiausio (šiandien ne išimtis, tiesa?). Bet negalima taip, reikia džiaugtis viskuo kuo tik gali pasidžiaugti.



Tą ir darysiu. Pokyčių paukščiukas ir vėl užgiedojo viduje. Kaži kur nuneš šį kartą? Kartais tai būna nauja plaukų spalva, kartais nauja veikla. Gal šį kartą verta imtis kažko didelio... Dar nežinau. Bet ir pačiai nekantru.



O kadangi diena nuostabi ir greičiausiai visi lėksim kažkur, tad pusryčiams reikia kažko, kas ir šaldytuvą išvalytų (juk nesinori, kad kas sugestų!), ir pasistiprinti galima pakankamai. Taigi, Frittata, coming right up!

Jums reikes!

4 kiaušinių
1/2 stiklinės pieno
Įvairių daržovių (čia ta šaldytuvo tuštinimo vieta) - tinka cukinija, paprika, grybai, pomidorai, svogūnai, baklažanai...
Sūrio (pagal pageidavimą, arba turimą kiekį šaldytuve)
Druskos, pipirų, rūkytos paprikos ar kitų prieskonių pagal pageidavimą




Gaminame!

1. Kiaušinius mušame į dubenį. Įdedame prieskonius, pieną ir dalį sūrio (truputi pasilikite pabarstyti ant viršaus, kiek vėliau). Viską šluotele gerai išplakame.


2. Įkaitintoje keptuvėje pakepkite savo pasirinktas daržoves.


3. Ant galutinai iškepusių daržovių užpilkite išplaktą kiaušinį. Mentele kiaušinį vis stumkite nuo kraštų į vidurį, kad kaip įmanoma vienodžiau keptų jie.

4. Kiaušiniams daugiau mažiau vienodai apkepus, pašauname juos į orkaitę, įkaitintą 170 laipsnių karščio, prieš tai apibarstę likusiu sūriu. Svarbu: įsitikinkite, kad jūsų keptuvė tinkama naudoti orkaitėje. Kepame trumpai, nes kiaušiniams perkepimas netinka - maždaug 3-4 minutes.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

About me

Flickr Images

Like us on Facebook

Popular Posts