2015-02-08

Ar maža turime progų?

Švęsti galima ir kiekvieną dieną, nebūtina turėti tam itin svarbių priežaščių. Juk džiaugtis ir mažais dalykais yra gerai.


Dalinuosi dar vienu receptu, kuris puikus tiek kasdien turėti šaldytuve, tiek užgriuvusiems svečiams pavaišinti. Paprasta, skanu ir patiks visiems paštetų megėjams. Vištienos kepenėlių paštetą namuose gaminu gana dažnai, mat jis neatsibosta ir yra labai mėgiamas visų šeimos narių! Už receptą AČIŪ mano mylimiausiai tetai Daivutei. Bučkis!



Jums reikės:

500 g. vištienos kepenėlių
1/2 nedidelio saliero galvos
2 morkų
1 svogūno
20 g. sviesto
1 kietai virto kiaušinio
Čiobrelių (tinka džiovinti ar švieži. Pakeisti galima rozmarinu)
Drusko/pipirų

Gaminame:

1. Visas daržoves nusilupame. Svogūną susipjaustome kubeliais, morkas ir salierą susitarkuojame. Viską kepame keptuvėje, ant vidutinės kaitros, kad daržovės pasidarytų minkštos.

2. Pasiruošiame kepenėles: jas nuplauname (kol daugiau mažiau nebelieka kraujo), nusipjaustome visas keistas ir neptrauklias odytes. Susipjaustome nedideliais gabalėliais, taip jos greičiau apkeps. Kepame truputėlyje sviesto (nesudėkite viso kiekio) ir šlakelyje aliejaus. Ar jos iškepusios galite patikrinti perpjaudami didesnį gabaliuką - vidus kaip ir išorė turi būti pilkos spalvos.

3. Visas iškeptas daržoves ir kepenėles sudedame į vieną indą. Sudedame visa sviesta pjaustytą mažesniais kubeliais, dedame druskos, pipirų ir čiobrelių (galima naudoti ir rozmariną, bet man asmeniškai labiau patinka čiobrelis). Taip pat įdedame ir kietai virtą kiaušinį. Viską blenderiu sutriname iki vientisos masės. Paragaujame ir prisitaikome, ar reikia daugiau prieskonių.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

About me

Flickr Images

Like us on Facebook

Popular Posts