2014-07-13

"Nesigavo!!!"

Sekmadienio citata. Ryte prabudau absoliučiai užtikrinta, kad šiandien pagaminti prancūziškus macarons man pavyks iš pirmo karto...

"Nesigavo!!!" - galiausiai teko pripažinti. Gerai, tai tik pirmas bandymas, kada nors bus ir antras... Kada nors, kai vėl sukaupsiu visą savo drąsą.

Tuom man ir patinka savaitgaliai - turi pakankamai laiko išmėginti įvairius receptus, pasvajoti apie naujus, kurie laukia savo eilės, pasiplanuoti kito savaitgalio iššūkius. Tiesą sakant, jau labai nekantrauju.



Beje, šią savaite labai labai norėjau pasidalinti su jumis savo pamėgta trinta brokolių sriuba. Ji lengva kaip debesėlis, kartu be galo skani ir soti. Pagaminti ją galima be jokio didelio vargo ir tai daryti grynas malonumas, ypač kai dabar taip lengva rasti gerų šviežių produktų. Kas geriausia šioje sriuboje, jog nereikia nei bulvių, nei grietinėlės, nei kokio lydyto sūrelio. Tobula! Iš mano nurodyto kiekio lengvai pamaitinsite 4 žmones.

Jums reikės!

1 poro
3-4 skiltelių česnako
2 cukinijų
1 brokolio (didesnio)
1 l daržovių arba vištienos sultinio
Druskos ir pipirų
Alyvuogių aliejaus


Gaminame!

1. Nusiplauname ir susipjaustome visas daržoves:porą pjaustome grižinėliais, cukinijas stambiais kubeliais, česnaką nepernelyg smulkiais grižinėliais, brokolį aplaužome nuo koto smulkiais
žiedynais.

2. Į didelį puodą įpilame alyvuogių aliejaus, įkaitiname. Sudedame porą ir česnaką, gerai apkepiname. Tada įdedame cukiniją. Svarbu cukiniją apkepinti, tuomet ji sriubai suteikia daugiau kreminės tekstūros. Paskiausiai į puoda sudedame brokolį.

3. Viską apipilame sultiniu. Jei sultinio neturite tiks ir kubelis (ar tas sustingdytas sultinys), bei litras vandens. Uždengiame dangtį ir leidžiame pavirti 7-10 minučių.

4. Apvirus daržovėms, išjungiame ugnį. Elektriniu blenderiu viską sumalame iki vientisos masės, kol iš tiesų gausis kreminė sriuba.

5. Pipirų ir druskos dedame pagal skonį-ypač druskos kiekis priklausys nuo naudojamo sultinio ar jo pakaitalo.

6. Skaniausia sriuba šiek tiek pravėsus ir su riekele skrudinto batono.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

About me

Flickr Images

Like us on Facebook

Popular Posts