Sekmadienio citata. Ryte prabudau absoliučiai užtikrinta, kad šiandien pagaminti prancūziškus macarons man pavyks iš pirmo karto...
"Nesigavo!!!" - galiausiai teko pripažinti. Gerai, tai tik pirmas bandymas, kada nors bus ir antras... Kada nors, kai vėl sukaupsiu visą savo drąsą.
Tuom man ir patinka savaitgaliai - turi pakankamai laiko išmėginti įvairius receptus, pasvajoti apie naujus, kurie laukia savo eilės, pasiplanuoti kito savaitgalio iššūkius. Tiesą sakant, jau labai nekantrauju.
Jums reikės!
1 poro
3-4 skiltelių česnako
2 cukinijų
1 brokolio (didesnio)
1 l daržovių arba vištienos sultinio
Druskos ir pipirų
Alyvuogių aliejaus
Gaminame!
1. Nusiplauname ir susipjaustome visas daržoves:porą pjaustome grižinėliais, cukinijas stambiais kubeliais, česnaką nepernelyg smulkiais grižinėliais, brokolį aplaužome nuo koto smulkiais
žiedynais.
žiedynais.
2. Į didelį puodą įpilame alyvuogių aliejaus, įkaitiname. Sudedame porą ir česnaką, gerai apkepiname. Tada įdedame cukiniją. Svarbu cukiniją apkepinti, tuomet ji sriubai suteikia daugiau kreminės tekstūros. Paskiausiai į puoda sudedame brokolį.
3. Viską apipilame sultiniu. Jei sultinio neturite tiks ir kubelis (ar tas sustingdytas sultinys), bei litras vandens. Uždengiame dangtį ir leidžiame pavirti 7-10 minučių.
4. Apvirus daržovėms, išjungiame ugnį. Elektriniu blenderiu viską sumalame iki vientisos masės, kol iš tiesų gausis kreminė sriuba.
5. Pipirų ir druskos dedame pagal skonį-ypač druskos kiekis priklausys nuo naudojamo sultinio ar jo pakaitalo.
6. Skaniausia sriuba šiek tiek pravėsus ir su riekele skrudinto batono.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą