2014-07-15

Šilta liūtis...

..., blyksintis žaibas, drėgnas karštis - tokie vasaros atributai. Ir jie tokie šaunūs. Vienas mano mėgstamų dalykų, laukti ateinančios audros. Pakilęs vėjas taip žavi, kad tiesiog norisi tyliai prisėsti ir klausytis artėjančio griaustinio.

Gamta tokia nuostabi ir smagu sustoti pasigrožėti ja. Niekada nebandėt? Tikrai verta. Rekomenduoju.


Beje, kaip ir šias naujas salotas. Receptą radau žurnale, ir įsimylėjau jį vos perskaičiusi. O kaip ir neįsimylėt - puikūs ingredientai sujungti nuostabiu padažu. Tam da da dam - vasariškos bulvių salotos.

Geriausia salotų dalis yra puikios bulvytės, kartais traškios, kartais "storulės", ir taip šauniai įsikomponuojančios su visais kitais ingredientais. Įdomu? :)


Jums reikės! (2 porcijos)

1/2 raudonojo svogūno
Poros gausių saujų špinatų
70 g fetos sūrio
5 - 6 bulvių (vidutinio dydžio)
Druskos

Padažui:
Alyvuogių aliejaus
Balzaminio acto
Medaus
Dižono garstyčių



Gaminame!

1. Nuskustas bulves sudedame į puodą, su geru žiupsniu druskos. Vandeniu užvirus, bulves verdame apie 8 minutes.

2. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių (C). Išvirtas bulves supjaustome grižinėliais, sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Bulvių puseles švelniai aptepame alyvuogių aliejumi ir dar truputi apibarstome druska. Dedame kepti 10 minučių.

3. Kol bulvės kepa, lekštėje pasiruošiame likusius produktus: sudedame špinatus, plonais grižinėliais supjaustytus svogūnus, smulkiais kubeliais pjaustytą fetą. Taip pat, pasiruošiame padažą: sumaišome alyvuogių aliejų su šaukšteliu medaus, garstyčių ir balzaminio acto. Padažą prisitaikykite savo skoniui-norite saldesnio, dėkite daugiau medaus, rūgštesnio-daugiau acto, aštresnio-daugiau garstyčių. Paeksperimentuokite!

4. Iškeptas bulves pridėkite prie kitų produktų ir viską apipilkite padažu.

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

About me

Flickr Images

Like us on Facebook

Popular Posts