Gamta tokia nuostabi ir smagu sustoti pasigrožėti ja. Niekada nebandėt? Tikrai verta. Rekomenduoju.
Beje, kaip ir šias naujas salotas. Receptą radau žurnale, ir įsimylėjau jį vos perskaičiusi. O kaip ir neįsimylėt - puikūs ingredientai sujungti nuostabiu padažu. Tam da da dam - vasariškos bulvių salotos.
Geriausia salotų dalis yra puikios bulvytės, kartais traškios, kartais "storulės", ir taip šauniai įsikomponuojančios su visais kitais ingredientais. Įdomu? :)
Jums reikės! (2 porcijos)
1/2 raudonojo svogūno
Poros gausių saujų špinatų
70 g fetos sūrio
5 - 6 bulvių (vidutinio dydžio)
Druskos
Padažui:
Alyvuogių aliejaus
Balzaminio acto
Medaus
Dižono garstyčių
Gaminame!
1. Nuskustas bulves sudedame į puodą, su geru žiupsniu druskos. Vandeniu užvirus, bulves verdame apie 8 minutes.
2. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių (C). Išvirtas bulves supjaustome grižinėliais, sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Bulvių puseles švelniai aptepame alyvuogių aliejumi ir dar truputi apibarstome druska. Dedame kepti 10 minučių.
3. Kol bulvės kepa, lekštėje pasiruošiame likusius produktus: sudedame špinatus, plonais grižinėliais supjaustytus svogūnus, smulkiais kubeliais pjaustytą fetą. Taip pat, pasiruošiame padažą: sumaišome alyvuogių aliejų su šaukšteliu medaus, garstyčių ir balzaminio acto. Padažą prisitaikykite savo skoniui-norite saldesnio, dėkite daugiau medaus, rūgštesnio-daugiau acto, aštresnio-daugiau garstyčių. Paeksperimentuokite!
4. Iškeptas bulves pridėkite prie kitų produktų ir viską apipilkite padažu.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą