2014-06-29

"Na va...

... vieną mėnesį jau peržiemojom". Matyt, vienas juokingesnių, laiku ir vietoje ištartų sakinių. Iš ties, nelepina mūsų oras, tik subjuręs žiūri, karts nuo karto apdovanodamas mus šaltu lietumi. O juk tokia trumpa ta vasara...  Dabar pats laikas traukti dviračius, kepsnines, lėkti prie ežero, mėgautis saule...


Tik matyt, viskam yra savas laikas, ir vasaros metas dar tiesiog neatėjo. Gerai, reikia sukaupti kantrybę, ir dar truputi palaukti. O kad laukti būtų nenuobodu, puiki proga daryti tai kas patinka. Pavyzdžiui pasisukioti virtuvėje. Net buvo kilusi mintis įveikti savus kulinarinius Everestus (tik ir vėl kažkas pamaišė, matyt drąsos trūkumas... Ech...). Tad lietingą sekmadienio rytą, daugiau niekas kitas negalėjo nudžiuginti skonio receptorių ir praalkusio pilvo, kaip skanučiai Belgiški vafliai.


Tiksliau tariant, čia kitoks twist'as - tai nėra originalus receptas, tačiau šis pasirodė tobuliausias iš visų bandytų. Ir išsiputė pakankamai, ir kepė puikiai, kvepėjo nuostabiai ir buvo purūs ir lengvi. Dalinuosi ir su jumis, gal už lango vis dar lyja, gal dar spėsite išsikepti. :)

Jums reikės!

250 g. miltų
3,5 g. sausų mielių
35 g. cukraus
1/2 a.š. druskos
2 kiaušinių
200 ml pieno
75 g. sviesto (tirpinto)
truputėlio vanilės ekstrakto


Gaminame!

1. Pašildome pieną, kad būtų šiltas, tik jokiais būdais ne karštas. Paviršių apibarstome mielėmis ir žiupsneliu cukraus. Atidedame į šoną, kad mielės aktyvuotųsi.


2. Atsiskiriame kiašinio trynius nuo baltymų Baltymus su žiupsneliu druskos suplakame iki standumo.

3. Dubenyje sumaišome miltus su cukrumi.

4. Mielėms pakilus į tą patį dubenį supilame kiaušinio trynius, sviestą ir vanilės ekstraktą. Viską gerai suplakame.

5. "Sujungiame" sausus ingredientus su šlapiais. Viską gerai išmaišome. Pabaigoje atsargiai, kad nedingtų oras, įmaišome kiaušinių baltymus.

6. Apdengiame švariu rankšluosteliu, ir paliekame truputi pakilti šiltoje vietoje, maždaug 1 valandą.

7. Po valandos galime kepti. Įkaitinkite savo vaflių keptuvę ir pilkite po didžiulį šauktą ar mažą samtį, kad daugiau mažiau pasklistų po keptuvę. Viskas priklausys ir nuo keptuvės dydžio bei formos, tad čia spręskite patys, kiek pilti.

8. Iškepusius vaflius patiekiame su šviežiomis uogomis ar uogiene, apibarstome cukraus pudra.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

About me

Flickr Images

Like us on Facebook

Popular Posts