... vieną mėnesį jau peržiemojom". Matyt, vienas juokingesnių, laiku ir vietoje ištartų sakinių. Iš ties, nelepina mūsų oras, tik subjuręs žiūri, karts nuo karto apdovanodamas mus šaltu lietumi. O juk tokia trumpa ta vasara... Dabar pats laikas traukti dviračius, kepsnines, lėkti prie ežero, mėgautis saule...
Tik matyt, viskam yra savas laikas, ir vasaros metas dar tiesiog neatėjo. Gerai, reikia sukaupti kantrybę, ir dar truputi palaukti. O kad laukti būtų nenuobodu, puiki proga daryti tai kas patinka. Pavyzdžiui pasisukioti virtuvėje. Net buvo kilusi mintis įveikti savus kulinarinius Everestus (tik ir vėl kažkas pamaišė, matyt drąsos trūkumas... Ech...). Tad lietingą sekmadienio rytą, daugiau niekas kitas negalėjo nudžiuginti skonio receptorių ir praalkusio pilvo, kaip skanučiai Belgiški vafliai.
Tiksliau tariant, čia kitoks twist'as - tai nėra originalus receptas, tačiau šis pasirodė tobuliausias iš visų bandytų. Ir išsiputė pakankamai, ir kepė puikiai, kvepėjo nuostabiai ir buvo purūs ir lengvi. Dalinuosi ir su jumis, gal už lango vis dar lyja, gal dar spėsite išsikepti. :)
Jums reikės!
250 g. miltų
3,5 g. sausų mielių
35 g. cukraus
1/2 a.š. druskos
2 kiaušinių
200 ml pieno
75 g. sviesto (tirpinto)
truputėlio vanilės ekstrakto
Gaminame!
1. Pašildome pieną, kad būtų šiltas, tik jokiais būdais ne karštas. Paviršių apibarstome mielėmis ir žiupsneliu cukraus. Atidedame į šoną, kad mielės aktyvuotųsi.
2. Atsiskiriame kiašinio trynius nuo baltymų Baltymus su žiupsneliu druskos suplakame iki standumo.
3. Dubenyje sumaišome miltus su cukrumi.
4. Mielėms pakilus į tą patį dubenį supilame kiaušinio trynius, sviestą ir vanilės ekstraktą. Viską gerai suplakame.
5. "Sujungiame" sausus ingredientus su šlapiais. Viską gerai išmaišome. Pabaigoje atsargiai, kad nedingtų oras, įmaišome kiaušinių baltymus.
6. Apdengiame švariu rankšluosteliu, ir paliekame truputi pakilti šiltoje vietoje, maždaug 1 valandą.
7. Po valandos galime kepti. Įkaitinkite savo vaflių keptuvę ir pilkite po didžiulį šauktą ar mažą samtį, kad daugiau mažiau pasklistų po keptuvę. Viskas priklausys ir nuo keptuvės dydžio bei formos, tad čia spręskite patys, kiek pilti.
8. Iškepusius vaflius patiekiame su šviežiomis uogomis ar uogiene, apibarstome cukraus pudra.
Skanaus!
2014-06-29
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
About me
Flickr Images
Like us on Facebook
Popular Posts
-
Švęsti galima ir kiekvieną dieną, nebūtina turėti tam itin svarbių priežaščių. Juk džiaugtis ir mažais dalykais yra gerai. Dalinu...
-
Kažkaip rudenį užeina didžiausias noras kepti pyragus ir kitokius skanumynus. Namai pakvimpa nuostabiais prieskoniais ir taip kvepia iki pat...
-
Tikrai ne todėl, kad patinka žiema ar pūgos, o todėl, kad tereikia palaukti vos 28 dienas, kad ateitų pavasaris. Žinau žinau, tik kalendorin...
-
Ach, su dideliu jauduliu pristatau tai, apie ką jau kuris laikas galvoju, planuoju ir filmuoju. Taip, teisingai, filmuoju. Ilgą laiką...
-
... bemiegės naktys. Ar yra jums taip buvę? Vartaisi lovoje, stengiesi rasti tinkamiausią pozą. Bet miegas neaplanko. Net atvirkščiai, jauti...
-
Kontraversiškiausia diena savaitėje - vis dar savaitgalis, bet tarsi tyla prieš audrą, visi jau galvoja apie ateinančią savaitę, dėliojasi ...
-
Taip, mano virtuvėje prasideda keksadieniai. Ir nelabai svarbu, dideli jie ar maži (keksai, na bet jūs supratote). Toks džiaugsmas, kad gali...
-
Savaitgali pats geriausias metas savaitėje - net jei darbo dienos ir nebūna labai užimtos, vis tiek savaitgalis skamba itin magiškai. Mintys...
-
Sekmadienio citata. Ryte prabudau absoliučiai užtikrinta, kad šiandien pagaminti prancūziškus macarons man pavyks iš pirmo karto... &qu...
-
Nežinau pastebėjote ar ne, bet dešiniajame šone atsirado nauja skiltis, kurioje rasite keturis kartus per metus leidžiamą maisto tinklarašti...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą