Vos pirmą kartą juos ištraukus iš orkaitės, jie kaip pašėlę šaukia BIS, BIS, BIS. Tad ir kartojam - supjaustom ir vėl kepam. Tokie sausainiai man labai patinka - jie traškūs, intensyvaus skonio ir svarbiausia, nereikia bijoti, kad sudžius ir taps nevalgomi, na todėl, kad jie ir taip turi būti gerai padžiūvę. Žinoma, supraskite mane teisingai, jaudintis, kad kas nors namie iš desertų sudžiūs man dar nėra tekę (pas mane labiau situacija, kaip čia jais burnos neišiplikius), bet vis tiek aišku drasiau, kai jie tokie labai patvarūs. Beje, tai gali būti ir nuostabi dovana. Žodžiu, vartyk kaip nori, tinka visur.
O draugystė tęsiasi, nes aš ir čia dėjau kardamono ir apelsino. Ir, o ne, negali būti, gavosi vėl puikiai. :). Pabandykite - kepti šiuos Apelsinų ir kardamono aromato Biscotti didžiulis malonumas. :)
Jums reikės!
2 kiaušinių
150 g. cukraus
200 g. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
100 g. migdolų
1 apelsino žievelės (nutarkuotos, tik oranžinės dalies)
1/4 a.š. malto kardamono
Gaminame!
2. Į tą pačią masę sudėkite miltus, kepimo miltelius, migdolus, kardamona ir apelsino žievelę. Viską dar kartą gerai išmaišykite.
3. Ant miltuoto paviršiaus išimkite pusę masės ir rankomis sufomuokite kaip nedidelį rastą, ar mažą duonos kepalėlį. Jį perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tą patį padarykite ir su likusia mase. Abu kepalėliai turėtų tilpti ant tos pačios skardos.
4. Šauname į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 30 min.
5. Po pusvalandžio išimame kepalėlius. Ilgai nedelsdami, leidus jiems atvėsti tik tiek, kad galima būtų nenusideginant liesti, supjaustome įstrižai, kaip kad pjaustytumėte prancūzišką batoną.
6. Visus supjaustytus sausainius sudedame atgal į skardą ir dedame kepti dar 10-15 min. Maždaug po pusės laiko juos dar apverčiame, kad sausainukai gražiai apkeptų iš abiejų pusių.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą